«Οι οικονομολόγοι μας θεωρούν τον κίνδυνο ύφεσης εκτός Ευρώπης τους επόμενους 12 μήνες ως σχετικά χαμηλό» αναφέρουν σε σημείωμα προς τους επενδυτές αναλυτές της Goldman Sachs. «Με το πετρέλαιο να είναι το εμπόρευμα που βρέθηκε στο επίκεντρο σε μια εποχή σοβαρών ελλείψεων στην αγορά ενέργειας, πιστεύουμε ότι στον πετρελαϊκό κλάδο έχει δημιουργηθεί ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για μακροχρόνιες επενδύσεις». Τα εμπορεύματα σημείωσαν ρεκόρ τον Ιούνιο, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διέκοψε την παραγωγή και διέλυσε τις αλυσίδες εφοδιασμού, ωστόσο, στη συνέχεια οπισθοχώρησαν καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση φούντωσαν και οι κεντρικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Fed ακολούθησαν αυστηρή πολιτική για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων αυτό το εξάμηνο και οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό ενός μηνός τη Δευτέρα.

«Από τη σκοπιά του cross asset, οι μετοχές θα μπορούσαν να υποφέρουν καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η Fed είναι πιο πιθανό να αιφνιδιάσει τασσόμενη στην πλευρά των γερακιών», ανέφερε η Goldman στο σημείωμα, το οποίο είχε τίτλο «Αγοράστε εμπορεύματα τώρα, ανησυχήστε για την ύφεση αργότερα».

Τα εμπορεύματα, από την άλλη πλευρά, είναι η καλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να κατέχει κάποιος κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του οικονομικού κύκλου όπου η ζήτηση παραμένει πάνω από την προσφορά», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΠΕ: Οι επιδόσεις ρεκόρ και η ώρα του «πράσινου» μετασχηματισμού με το βλέμμα το μέλλον (pic)

 Οι φήμες για το Μ.Μ. και τον εκλογικό νόμο, ο μισθός της κυρίας Βρεττού και το ράλλυ (Ακρόπολις) της Ελλάκτωρ

Ιστορικό υψηλό με 697,25 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα στην Ελλάδα