Αγορές

Η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί «τριγμούς» στα ασιατικά χρηματιστήρια

  • newsroom


Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% και κατά 0,48% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.646 μονάδες

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι ασιατικές αγορές, με την  αναζωπύρωση των κρουσμάτων στις ασιατικές χώρες, με να κρούει των κώδωνα στις αρμόδιες αρχές και να προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η Reserve Bank of Australia ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,1% καθώς και το σχέδιό της για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αν και οι αναλυτές περίμεναν πως θα αποφασίσει να καθυστερήσει το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της Αυστραλίας εν μέσω των lockdowns.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% και κατά 0,48% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.646 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.451 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο CSI στις 4.929 μονάδες, κατά 0,37% ο Hang Seng στις 26.152 μονάδες και κατά 0,15% ο ASX στις 7.748 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,25% υψηλότερα στις 3.231 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

Καύσωνας διαρκείας: Πού θα δούμε 45άρια σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (vid)