Αγορές

Wall Street: Μικτά πρόσημα – Απώλειες 100 μονάδων για τον Dow Jones

  • newsroom


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs στο +1,5% και UnitedHealth στο +0,9%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Visa στο -2,6% και McDonalds στο -1,1%.

Με μικτά πρόσημα έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν ανήσυχοι τα στοιχεία από την εξάπλωση της πανδημίας και συγκεκριμένα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε περίπου 100 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,1%, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε σε θετικό έδαφος σημειώνοντας άνοδο 0,1%. Ο S&P 500 και ο Dow Jones δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την άνοδο που σημείωναν στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, όπου πλησίαζαν σε ιστορικό ρεκόρ.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs στο +1,5% και UnitedHealth στο +0,9%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Visa στο -2,6% και McDonalds στο -1,1%.

Η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «βουτιά» 3,3% στα 71,51 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.822 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,17% ενώ νωρίτερα είχε πιάσει χαμηλό ημέρας στο 1,15%.

Το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ στο 1,1870 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

Αισιοδοξία για τον Τουρισμό: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος (πίνακες)

Γιατί το φετινό καλοκαίρι είναι πιο ακριβό (γράφημα)

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται τον Αύγουστο – Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις