Εν μέσω ισχυρών πιέσεων βρέθηκε την Τρίτη το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Nasdaq να καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ στη «μέγγενη» των επενδυτών βρέθηκε και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπιασε υψηλό άνω των τριών μηνών σημειώνοντας άνοδο πέντε μονάδων βάσης στο 1,54%. Αντίστοιχα και το yield του 30ετούς ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης 2,08%.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,63% ή 569 μονάδες στις 34.299, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,04% στις 4.352 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 2,83% στις 14.546 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχτηκαν πιέσεις. Facebook, Alphabet και Amazon έχασαν πάνω από 3%. Η Nvidia υποχώρησε πάνω από 4%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft στο -3,1% και Goldman Sachs στο -2,5% ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Caterpillar στο +0,5% και Johnson & Johnson στο +0,4%.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, διαμήνυσε την Τρίτη ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξη του στόχου για την πλήρη απασχόληση.

«Αυτό που είπα την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τα κριτήρια για το tapering» τόνισε ο κ. Πάουελ σε κατάθεσή του στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας.

«Ξεκαθάρισα ότι είμαστε, κατά τη γνώμη μου, μακριά από την επίτευξη του στόχου της πλήρους απασχόλησης» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα

Allied Shipping Research: «Ντόμινο» προκαλεί η ενεργειακή κρίση – Ποιες οι επιπτώσεις σε οικονομία και ναυτιλία

Οικογένεια Βαλιώτη: Από τις ΗΠΑ στη Λακωνία για επενδύσεις σε τουρισμό και αγροδιατροφή (pics)

Πώς διαμορφώνονται τώρα τα ενοίκια καταστημάτων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη (γραφήματα)