Τo ισχυρότερο ράλι από τον Μάιο έκανε τη Δευτέρα η μετοχή της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι προ-παραγγελίες για το νέο iPhone 14 Pro Max οδεύουν προς νέο ρεκόρ.

Η μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα έκλεισε με άνοδο κατά 3,85% και εκτοξεύθηκε στα 163,43 δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 27 Μαΐου. Παράλληλα, η μετοχή επανήλθε άνω του κινητού μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Apple shares rise most since May on positive iPhone pre-order data

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το άλμα στη χρηματιστηριακή αξία της Apple οφείλεται στα άκρως αισιόδοξα στοιχεία για τις προ-παραγγελίες των νέων μοντέλων, τα οποία παρουσιάστηκαν πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα δείχνουν ότι το iPhone 14 Pro Max αναμένεται να καταστεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας, ξεπερνώντας ακόμη και τις πωλήσεις του iPhone 13 Pro Max.

Στις εντυπωσιακές προ-παραγγελίες, μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η απόφαση της διοίκησης να «παγώσει» τις τιμές στην αμερικανική αγορά, μην προχωρώντας σε ανατιμήσεις, όπως για παράδειγμα συνέβη στην Ευρώπη ή την Ασία.

Η Apple παραμένει φέτος ως η κορυφαία τεχνολογική εισηγμένη σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης. Από τις αρχές του 2022, άλλωστε, η μετοχή χάνει μόλις 8% ενώ την ίδια στιγμή ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 διολισθαίνει κατά 22%.

Από τους 50 αναλυτές, οι οποίοι «καλύπτουν» τη μετοχή, το 96% δίνει σύσταση είτε «buy» είτε «hold», κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει τη μεγάλη πίστη της αγοράς στις προοπτικές της αμερικανικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Οι… κεφάτοι του Βελόπουλου, η Εθνική ο Τσίπρας και οι κελεμπίες, τα λιμάνια, ο Μουζάκης και ο Ικτίνος

Δημήτρης Ιτούδης: Από τις αγροτικές καλλιέργειες, στα «χρυσά» συμβόλαια Ρώσων και Τούρκων

Ένα «βασιλικό» project άνω των 25 εκατ. ευρώ στην Κύθνο (pics)