Ήπια μεταβλητότητα παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωαγορές, καθώς ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών PMI Ευρωζώνης για τον μήνα Ιανουάριο. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο ανάπτυξης των 50 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες από 49,3 που ήταν τον Γενάρη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, λίιγο μετά τις 12:30 καταγράφει οριακή πτώση της τάξης του 0,07% στις 454,18 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,45%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,21%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,11%, o ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,23% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,01%.

Τον περασμένο μήνα, τα στοιχεία για τον PMI ευρωζώνης που αποτυπώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε υπηρεσίες και μεταποίηση. Τον περασμένο μήνα ο PΜI έδειξε ότι η επιβράδυνση στον τομέα της επιχειρηματική δραστηριότητας μειώνεται, οπότε οι επενδυτές ελπίζουν ότι αυτή η θετική τάση θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εορτασμοί για το κινεζικό Σεληνιακό Έτος, γεγονός που κράτησε πολλές αγορές κλειστές.

Τα αμερικανικά futures δεν σημειώνουν αξιόλογες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν στη συνέχιση της θετικής εκκίνησης της εβδομάδας ενώ αναμένεται σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Σε «ρότα» για τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα στη χονδρική

Λουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Η κυβέρνηση εξετάζει επιπλέον μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 2 με 3 μονάδες