Πτώση σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού με το Χονγκ Κονγκ να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο Hang Seng υποχώρησε 1,10% και ο τεχνολογικός Hang Seng έχασε 1,22%, κυρίως λόγω των απωλειών στις μετοχές των τομέων υγειονομικής περίθαλψης και βιομηχανίας.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές διεύρυναν τις απώλειες της Τρίτης, με τον  Shanghai Composite να χάνει 0,76% και τον Shenzhen Component 0,36%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε 0,54% και ο ευρύτερος Topix έχασε 0,18%, παρά το γεγονός ότι το επιχειρηματικό κλίμα στον τομέα της μεταποίησης εισήλθε σε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά το 2023, σύμφωνα με την έρευνα Tankan στο Reuters.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με απώλειες 0,11%, ενώ ο Kosdaq έχασε 0,33%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με απώλειες 0,63%.

Οι μετοχές της Νέας Ζηλανδίας ανέστρεψαν τις απώλειες, ενώ το δολάριο Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 5,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο δείκτης S&P/NZX 50  σημείωσε άνοδο 0,17%.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία συρρίκνωση μετά την πτώση 4% το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο.

Χθες στην Wall Street οι τρεις βασικοί δείκτες υποχώρησαν, με τον Nasdaq Composite να ηγείται των απωλειών με πτώση 1,26%. O S&P 500 έχασε 1,12% και ο Dow Jones 0,69%.

Διαβάστε ακόμη

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ