Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές μετά την πρόσκαιρη προσπάθεια αντίδρασης

  • newsroom


Η προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από έντονες μεταβολές για τις διεθνείς αγορές, αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εξετάζουν τις προοπτικές για πληθωρισμό και επιτόκια

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, την ώρα που οι διεθνείς αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν από την έντονη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,81%  στις 429,95 μονάδες, με τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής να υποχωρούν κατά 1,3% και τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται στο κόκκινο. Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών αντιθέτως, κέρδισε 0,7%.

Στα κυριότερα ταμπλό, ο βρετανικός  FTSE 100 με απώλειες 0,67%, ο γερμανικός DAX  χάνει 0,88%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 1,20%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,71%  και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,57%

Η προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από έντονες μεταβολές για τις διεθνείς αγορές, αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν έδαφος με τους επενδυτές να εξετάζουν τις προοπτικές για πληθωρισμό και επιτόκια.

Τα αμερικανικά futures υποχωρούν προσυνεδριακά εν αναμονή της ανακοίνωσης σειράς αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, μετά την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων στην Κίνα που διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα των εκτιμήσεων επίπεδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω της εξάπλωσης της Covid.

Παράλληλα, η Ευρώπη θα παρακολουθεί στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Φινλανδίας χθες Κυριακή ότι θα αιτηθεί την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, βάζοντας τέλος στην πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας που ακολουθούσε εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: Θα ενταθούν οι έλεγχοι από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο

Αναχώματα στα… υπερέσοδα του προϋπολογισμού αναζητεί η κυβέρνηση

Ο «πυρετός» της χρυσής λίρας: Πόσα τεμάχια αγόρασαν οι Έλληνες – Γιατί «φρέναραν» οι πωλήσεις