search icon

Αγορές

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές – Ράλι 15% για τη μετοχή της Just Eat Takeaway

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,66% στις 407,34 μονάδες, με οδηγούς τους κλάδους της τεχνολογίας, των ΜΜΕ και του λιανεμπορίου

Σε θετικό έδαφος και μάλιστα με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «αντιδρώντας» στη βουτιά της Τρίτης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,66% στις 407,34 μονάδες, με οδηγούς τους κλάδους της τεχνολογίας, των ΜΜΕ και του λιανεμπορίου που κινήθηκαν με άνοδο άνω του 3%.

Ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε στις 12.594 μονάδες με άνοδο 1,56%, ο γαλλικός CAC 40 πραγματοποίησε άλμα 2% και έκλεισε στις 5.912 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 7.107 μονάδες. Ο FTSE MIB στην Ιταλία ενισχύθηκε κατά 1% για να ολοκληρώσει στις 20.920 μονάδες. Στην Ισπανία ο IBEX 35 κινήθηκε ελαφρώς πτωτικά 0,14% στις 7.948 μονάδες.

Η μετοχή της Just Eat Takeaway είδε τον τίτλο της να πραγματοποιεί ράλι 15% αφότου έγινε γνωστό ότι η Amazon συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 2% στη αμερικανική θυγατρική της GrubHub προκειμένου να δώσει πρόσβαση στα μέλη του Prime.

Η EDF έκανε άλμα 14,5% αφότου η πρωθυπουργός της Γαλλίας ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα εθνικοποιήσει πλήρως την εταιρεία ηλεκτρισμού της χώρας.

Οι καταναλωτές στην Ευρωζώνη περιόρισαν τις δαπάνες τους στα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Μάιο καθώς συνεχίστηκε το ράλι των τιμών, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Οι πωλήσεις στην κατηγορία τρόφιμα, ποτά και καπνός υποχώρησαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις συνολικά μετά την κατρακύλα του Απριλίου κατά 1,4% τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 0,2%, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,4%.

Διαβάστε ακόμα:

Φράνσις Φουκουγιάμα: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από νέα κρίση (pics)

Χρήστος Χαρπαντίδης (Παπαστράτος): Eπενδύσεις 170 εκατ. φέτος σε καινοτόμα καπνικά προϊόντα (pic)

Η ενεργειακή παγίδα, ο Κόκκαλης «μιλάει» τώρα για την Intracom Defence, ο εμφύλιος στον ΣΕΒ, η Peoplecert, η Ideal και η Uniper

Exit mobile version