Σύσταση «buy» και νέα τιμή – στόχο στα 19,5 ευρώ (από 17,2 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τη μετοχή της Jumbo η Eurobank Equities, η οποία σπεύδει να χαιρετήσει τις ανθεκτικές πωλήσεις του 2022.

«Η Jumbo κατάφερε να διαχειριστεί το περίπλοκο περιβάλλον και να πετύχει αύξηση των πωλήσεων κατά 14% μέσα στο 2022, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχο του +5% και της εκτίμησης μας (+7%)» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο report της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα κέρδη EBITDA του 2022 θα αυξηθούν κατά 10%, με τα λειτουργικά κέρδη να είναι υψηλότερα κατά 25% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ακόμη καλύτερο δε, αναμένεται το 2023, καθώς:

  • Τα έξοδα αποστολής θα υποχωρήσουν στα προ-πανδημίας επίπεδα
  • Η δυναμική του δολαρίου έχει κορυφωθεί και πλέον θα εξασθενεί έναντι του ευρώ
  • Οι τιμές παραγωγού στην Κίνα υπαναχωρούν και παρατηρείται μια ομαλοποίηση στις τιμές των βασικών υλικών

«Οι προοπτικές μοιάζουν καλύτερες από τις εκτιμήσεις (EBITDA 310 εκατ. ευρώ), με τη νέα πρόβλεψή μας για τα EBITDA του 2023 να υπερβαίνουν τα 330 εκατ. ευρώ» επισημαίνει η χρηματιστηριακή εταιρεία.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, σπεύδει να αναθεωρήσει στα 19,5 ευρώ από 17,2 ευρώ προηγουμένως την τιμή – στόχο της μετοχής, τοποθετώντας την Jumbo στo 6.4x 12m EV/EBITDA.

Ας σημειωθεί ότι την Τετάρτη, η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στα 16,5 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 20μήνου.

Διαβάστε επίσης

Οι βασιλικές αφίξεις και η «μίζερη απόφαση» για την κηδεία, το Μαξίμου και οι Κουτσολιούτσοι, ο Πρόδρομος, ο Καραμολέγκος και ο Λαβίδας 

Ενα ταξίδι ζωής στην Παναμερικάνα των 48000 χιλιομέτρων. Αλάσκα – Αργεντινή: Διασχίζοντας τη ραχοκοκαλιά του πλανήτη

Η ιστορία πίσω από την εντυπωσιακή κατοικία “D2” στο Ψυχικό – Μια περίκλειστη ιδιωτική όαση στον αστικό ιστό