Η πιο δημοφιλής ερώτηση στον ιστότοπο της Ark Invest δεν έχει καμία σχέση με τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο και επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας Κάθι Γουντ.

«Η νούμερο 1 ερώτηση στην ιστοσελίδα μας, καθώς παρακολουθούμε αυτές τις ερωτήσεις, είναι: Γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε τις στρατηγικές σας στην Ευρώπη;», δήλωσε ο επενδυτής τεχνολογίας στην εκπομπή «ETF Edge» του CNBC αυτήν την εβδομάδα.

Η εταιρεία της Γουντ επέκτεινε την παρουσία της στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα αποκτώντας το Rize ETF Limited από την AssetCo.

«Βρήκαμε αυτό το μικρό διαμάντι μιας εταιρείας μέσα στην AssetCo, η οποία από φιλοσοφική άποψη και από άποψη DNA μοιάζει πολύ με την Ark», δήλωσε η Γουντ. «Γνωρίζουν τι υπάρχει στα χαρτοφυλάκιά τους. Είναι πολύ επικεντρωμένοι στο μέλλον, με θεματικό προσανατολισμό. Έχουν έναν βιώσιμο προσανατολισμό, ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος στην Ευρώπη».

Η Γουντ μάλιστα υποθέτει ότι το 25% της συνολικής ζήτησης για τις ερευνητικές στρατηγικές της Ark προέρχεται από την Ευρώπη.

«Είμαστε τρομερά εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα της δικής τους έρευνας [Rise ETF] και της δέουσας επιμέλειας», δήλωσε η Γουντ. «Το είδαμε κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, και νομίζω ότι θα χτυπήσουμε το έδαφος τρέχοντας αν οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν τις στρατηγικές μας εκεί. Και, φυσικά, θα θέλαμε να διανείμουμε τις στρατηγικές τους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ».

Η εταιρεία της Γουντ έχει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η FactSet αναφέρει ότι οι πέντε κορυφαίες συμμετοχές της Ark είναι οι εξής: Tesla, Coinbase, UiPath, Roku και Zoom Video.

Διαβάστε ακόμα

Η υπογεννητικότητα αλλάζει τον χάρτη του ελληνικού επιχειρείν

Οι Έλληνες προτιμούν τα βόρεια προάστια για αγορά πολυτελών κατοικιών

7 εύκολοι τρόποι για να μειώσουμε τα έξοδα του σούπερ μάρκετ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ