Κάτω από το όριο των 70 δολαρίων βουλιάζει η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, εν μέσω της γενικευμένης ανησυχίας στις διεθνείς αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συμβόλαια WTI, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των συναλλαγών, κατρακυλούν κατά 2,2% και πέφτουν στα 69,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021. Βέβαια, λίγο αργότερα, η τιμή του «μαύρου χρυσού» επανήλθε άνω του ορίου των 70 δολαρίων.

WTI Crude Falls Below $70 a Barrel

Εξίσου μεγάλες πιέσεις ασκούνται και στα συμβόλαια του Brent, τα οποία χάνουν 1,5% και οπισθοχωρούν στα 76,2 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αυξημένες ρευστοποιήσεις συνδέονται άρρηκτα με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς η κατάρρευση των Silicon Valley Bank – Signature Bank φαίνεται ότι απειλεί και την ελβετική Credit Suisse.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι χρηματιστηριακές αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Credit Suisse, η οποία έφθασε έως το -24%. Το ίδιο συνέβη και με τη Societe Generale όσο και με ορισμένες ιταλικές τράπεζες.

Διαβάστε ακόμα

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα