Αγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές – Καμία αντίδραση στην απόφαση της BOA

  • newsroom


Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, με τον αυστραλιανό δείκτη να διαγράφει τις πρωινές απώλειες περνώντας σε θετικό έδαφος.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, με τον αυστραλιανό δείκτη να διαγράφει τις πρωινές απώλειες περνώντας σε θετικό έδαφος. Η Τράπεζα της Αυστραλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,5%, υποστηρίζοντας ότι θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο από τις μειώσεις του Μαϊου και του Αυγούστου.

Ο δείκτης δεν αντέδρασε ιδιαίτερα στην απόφαση, η οποία ήταν ευρέως αναμενόμενη. Ο δείκτης πρώτων υλών ενισχύθηκε κατά 0,6% ενώ κέρδη 0,9% κατέγραψε και ο ενεργειακός δείκτης.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι υπολοιποι ασιατικοί δείκτες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της China Evergrande Group κατέγραψε «άλμα» 8,4% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της να αποκόψει τα χαρτοφυλάκιο ακινήτων και να το εντάξει στο χρηματιστήριο του Σέντζεν.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 0,25% στα 48,56 δολάρια το βαρέλι, έχοντας πιάσει τα 49,02 δολάρια στη Wall Street, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 0,4% στα 50,69 δολάρια.

symboll.png