Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές – Ράλι άνω του 2% στην Ιταλία λόγω Ντράγκι

  • newsroom


Στην Ιταλία κυριαρχεί η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς συνεχίζεται το θετικό κλίμα στις αγορές σε μια εβδομάδα πλούσια από εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωαϊκός Stoxx 600  σημειώνει άνοδο 0,71% στις 408,79 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές κάνουν άλμα 1,9% ενώ όλοι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό πρόσημο.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,44%, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,60%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,48%, ο ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 2,16% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 1,03%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο ιταλικός δείκτης, στον απόηχο της είδησης ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με τον οποίο έχει προγραμματιστεί συνάντηση εντός της ημέρας.

Σήμερα έχουμε και την ανακοίνωση σειράς αποτελεσμάτων εταιριών όπως GlaxoSmithKline, Vodafone, Glencore, Volvo Group, Spotify, Banco Santander, Siemens και Publicis .

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τη; Wall Street, αποτελέσματα ανακοινώνουν οι AbbVie, Biogen, Boston Scientific, Qualcomm, eBay, PayPal και  Yum China.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον αναφορικά με ένα νέο πακέτο στήριξης. Ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με 10 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για να συζητήσουν για κάποια εναλλακτική όπως μια πρόταση για ένα μικρότερο πακέτο από τα 1,9 τρισ. δολ. που είχε προτείνει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπέρτο Κούστας: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ναυτιλία

Οδηγοί Ταξί: Ο κλάδος μας έχει φτάσει πλέον στα όριά του – Μας έχουν «πνίξει» τα χρέη

Είναι ο «Super Mario» Ντράγκι αυτός που θα σώσει την «Principessa Italia»;

Απόρρητο Απόρρητο