Οι μετοχές δύο τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας, της Tencent και της NetEase υποχώρησαν την Τρίτη, έπειτα από την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών της χώρας μίας σειράς αυστηρότερων κανονισμών για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Πιο αναλυτικά, οι μετοχές της Tencent σημείωσαν πτώση κατά 3,2% στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ οι μετοχές της NetEase που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά 3,5%.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών στη χώρα, θα επιτρέπεται να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, μόνο έως τρεις ώρες την εβδομάδα.

Όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες, θα επιτρέπεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μία ώρα την ημέρα μεταξύ 8 μ.μ. και 9 μ.μ. τις Παρασκευές έως τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει τους κανόνες ως έναν τρόπο προστασίας της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.

Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η τελευταία οδηγία θα έχει μικρό αντίκτυπο στους γίγαντες των εταιρειών online gaming, όπως επισημαίνει το δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, δημοσίευσαν σφοδρές κριτικές για τη συγκεκριμένη βιομηχανία και μάλιστα χαρακτήρισαν τα βιντεοπαιχνίδια «πνευματικό όπιο».

Διαβάστε ακόμα:

Ακίνητα: Αυξημένη ζήτηση και άνοδος τιμών – Μεγάλη ζήτηση για ανακαινίσεις (πίνακες)

Προοδευτική: 14 χρόνια αναζητά στρατηγικό επενδυτή

ΟΠΕΚΑ: Nέες πληρωμές – Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα