Εντός του 2023 αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών ένα ποσοστό του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος. 

«Μια τέτοια κίνηση θα συγκέντρωνε διεθνές ενδιαφέρον» σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και κάνοντας λόγο για μια εισαγωγή, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ευρωπαϊκά επίπεδο. 

Δεν παρέλειψε δε, να επισημάνει ότι θα πρόκειται για μια καλή επένδυση για όσους Έλληνες μικροεπενδυτές θελήσουν να στηρίξουν τη μετοχή του «Ελ. Βενιζέλος». 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για την εισαγωγή των μεγάλων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εισέλθουν στο Χρηματιστήριο». «Είναι ένας από τους στόχους μου» έσπευσε να συμπληρώσει.  

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, διατύπωσε την ελπίδα για μια θετική επίδοση και το επόμενο έτος. «Το 2023 θα είναι ένα έτος, κατά το οποίο θα είναι καλό για την Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη του κ. Κοντούπουλου έλαβε χώρα στο περιθώριο του «Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου», το οποίο διοργανώνεται από τη Morgan Stanley και την ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, με την παρουσία δεκάδων ξένων επενδυτών.  

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο και ο «σοφός γέρων», η Motor Oil παίρνει ΑΠΕ, η HIG τον Βεϊνόγλου και… ο Σπύρος τη Λίνα!

Επένδυσες στο bitcoin; Έχασες! (πίνακες + γραφήματα + χάρτης)

10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά για τις κρύες γιορτινές νύχτες