Σε limit up βρίσκεται η μετοχή της MIG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της αύξησης του μεριδίου της Πειραιώς, αλλά και εν όψει της δημόσιας πρότασης προς τους υπόλοιπους μετόχους.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, σκαρφαλώνει στο +29,96% και αναρριχάται στο 0,1284 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2019 (δηλαδή υψηλό 3,5 ετών).

Άκρως εντυπωσιακός είναι και ο όγκος των συναλλαγών, καθώς μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 22 εκατομμύρια τεμάχια. Ο τζίρος, δε, καθορίζεται σε τουλάχιστον 2,7 εκατ. ευρώ.  

Το σημερινό ράλι, το οποίο έρχεται να δώσει συνέχεια στο +87% από τις αρχές του έτους, συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση του μεριδίου μετοχών της Πειραιώς, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 36%. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική τράπεζα υποχρεούται να προβεί σε δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους της MIG.  

Κι αυτή η εξέλιξη, όπως είναι εύλογο, επηρεάζει άμεσα την Attica Συμμετοχών (θυγατρική της MIG), καθώς η μετοχική ισχυροποίηση της Πειραιώς διασφαλίζει την ολοκλήρωση του deal μεταβίβασης στην Strix (θυγατρική της Πειραιώς), με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG, ύψους 443,8 εκατ. ευρώ. 

Αποτέλεσμα είναι η μετοχή της ακτοπλοϊκής εταιρείας να ενισχύεται στο +7,4% και τα 2,32 ευρώ, έχοντας τζίρο περίπου 300.000 ευρώ.  

Όλα αυτά, μάλιστα, επέρχονται στον απόηχο της απόφασης της οικογένειας Ηλιοπούλου (Seajets) να αποκτήσει μερίδιο μετοχών 5,5% στη MIG, σε μια κίνηση η οποία ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια ανατροπής του deal πώλησης της Attica Group στην Strix. Πλέον, μείνει να φανεί πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο «Mr Seajets» στις παραπάνω εξελίξεις. 

Ας σημειωθεί ότι η Τρ. Πειραιώς, αυτήν τη στιγμή, ελέγχει το 36% της MIG, αποτελώντας τον μεγαλύτερο μέτοχο, αλλά και το 11,8% της Attica Group (μέσω της STRIX Holdings).   

Διαβάστε επίσης

Το δράμα και τα ελληνοτουρκικά, το βαρύ πρόστιμο στο σούπερ μάρκετ, ο Μεγάλου αντεπιτίθεται στη MIG και το Athens Heart κλείνει 

Δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες, μία ώρα από την Αθήνα – Σοβαρή εμπειρία για κρέας ή ψάρι στην Κορινθία

Spider: Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση – Ξανά στο σφυρί το εργοστασιακό συγκρότημα