Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά τα χθεσινά ρεκόρ της Wall Street, ενώ οι αγορές σε Χίονγκ Κονγκ και Αυστραλία έκλεισαν νωρίτερα ενόψει Χριστουγέννων.

Στο εμπορικό μέτωπο υπήρξαν εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει του δασμούς εισαγωγής σε μια γκάμα προϊόντων – γεγονός που βελτίωσε την ψυχολογία της αγοράς. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε χθες ότι από την 1η Ιανουαρίου, θα μειώσει τους δασμούς σε περισσότερα από 850 εισαγόμενα αγαθά που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατεψυγμένο χοιρινό, φάρμακα για την αντιμετώπιση του άσθματος και του διαβήτη και προϊόντα ημιαγωγών. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με άνοδο: ο Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 0,67% στις 2.982.68 μονάδες ενώ ο Shenzhen component κέρδισε 1,32% στις 10.189.29 μονάδες και ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 1,381% στις 1.690,74 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Ηang Seng μειώθηκε κατά 0,15% και έκλεισε νωρίτερα στις 27.864,21 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei με οριακή άνοδο 0,04% έκλεισε στις 23.830,58 μονάδες ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε με μικρή πτώση στις 1.728.22 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi υποχώρησε κατά 0,62% και έκελισε στις 2.190,08 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 επίσης έκλεισε νωρίτερα λόγω Χριστουγέννων με άνοδο 0,13% στις 6.794,20 μονάδες.

Συνολικά ο MSCI σημείωσε πτώση 0,13%.