search icon

Αγορές

Νέοι τριγμοί στα crypto – Η Binance «παγώνει» τις συναλλαγές με το stablecoin USDC

Εντείνονται οι ανησυχίες για τη σταθερότητα του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως - Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο «βασιλιάς των cryptos» (tweet)

Το «πάγωμα» των συναλλαγών του stablecoin USDC αποφάσισε το πρωί της Τρίτης η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, το οποίο τελεί υπό τον φόβο ενός νέου μαζικού κύματος εκροών στην αγορά των cryptos. 

Η εν λόγω απόφαση, εξάλλου, επέρχεται εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη σταθερότητα της Binance, ως απόρροια της πρόσφατης κατάρρευσης του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου FTX, αλλά και της πιθανής έρευνας των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Binance «σταματάει προσωρινά» τις συναλλαγές του USDC, καθώς ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Τσανπένγκ Ζάο, γνωστοποίησε ότι το ανταλλακτήριο παρατήρησε μια απότομη αύξηση στις εκροές USDC. 

Ας σημειωθεί ότι το USDC είναι ένα είδος stablecoin, το οποίο διαθέτει σταθερή ισοτιμία 1 προς 1 με το αμερικανικό δολάριο. Συνήθως χρησιμοποιείται από τους επενδυτές για να κάνουν συναλλαγές με διάφορα κρυπτονομίσματα, χωρίς να χρειάζεται να μετατρέψουν τα χρήματά τους σε δολάρια. 

Πάντως, η πλατφόρα της Binance εξακολουθεί να δίνει την επιλογή χρήσης των υπόλοιπων stablecoins, ανάμεσα στα οποία τα BUSD – tether.  

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω η οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν στις Μπαχάμες τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του FTX, δηλαδή του μέχρι πρότινος τρίτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto, το οποίο κατέρρευσε στις αρχές Νοεμβρίου, αφήνοντας χρέη τουλάχιστον 3,1 δισ. δολαρίων.

Αυτή η εξέλιξη πυροδότησε ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα το Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα να κατρακυλούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. 

Διαβάστε επίσης

Οι δημοσκόποι μετρούν το «Εύα effect» στο ΠΑΣΟΚ, το deal με τον μπαλαντέρ, οι Έλληνες που είδαν την Exxon Mobil και το ταμείο που τρώει η ΕΥΑΘ

Πλειστηριασμοί: Το φιλέτο της Βουλιαγμένης, τα νυφικά και ένα βαπόρι με μεγάλη ιστορία (pics)

Νευροεπιστήμη: Αυτός είναι ο μοντέρνος ηγέτης

Exit mobile version