Τα γιγαντιαία κέρδη της Nvidia ενδέχεται να σηματοδοτούν ένα νέο σημείο καμπής για την αμερικανική οικονομία σύμφωνα με τον Τζέισον Ντράχο, επικεφαλής της κατανομής περιουσιακών στοιχείων στην Αμερική για την UBS Global Wealth Management.

Σε σημείωμά του τη Δευτέρα, ο Ντράχο ανέφερε ότι η εκτόξευση του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και η απουσία αρνητικών σοκ στην προσφορά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υψηλότερη παραγωγικότητα χωρίς να πυροδοτήσουν ανάκαμψη του πληθωρισμού. Ειδικότερα, η αύξηση των κερδών της Nvidia την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία σε μια νέα περίοδο άνθησης, χωρίς να προηγηθεί ύφεση.

«Δεν είναι απλώς ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες, είναι η πιθανότητα μιας ακόμη ταχύτερης από την αναμενόμενη αύξησης των δαπανών και της εξάπλωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης», δήλωσε ο Ντράχο.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ενδεχόμενη αύξηση των δαπανών για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τα ήδη υπάρχοντα αισιόδοξα στοιχεία για αύξηση της παραγωγικότητας, που σημείωσε άλμα 3,2% το τέταρτο τρίμηνο.

«Ο συνδυασμός της στενής αγοράς εργασίας, των αυξημένων επενδύσεων και της Τεχνητής Νοημοσύνης υποστηρίζει ότι η αύξηση της παραγωγικότητας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ντράχο. «Εάν αυτό συμβεί για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, τότε το επιχείρημα για διαρθρωτικά υψηλότερη ανάπτυξη θα πρέπει να ενισχυθεί, παρέχοντας ούριο άνεμο για μια αλλαγή στην αφήγηση της αγοράς».

Υπάρχουν και άλλοι αναλυτές που συμφωνούν ότι το κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης αναμένεται να συμπαρασύρει την αγορά, όπως συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τις τηλεπικοινωνίες.

Το εκτιμώμενο από την αγορά ουδέτερο επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων έχει αυξηθεί κατά 40 μονάδες βάσης από τον Δεκέμβριο και τώρα κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Είναι επίσης 100 μονάδες βάσης πάνω από την εκτίμηση της ίδιας της Fed για το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο του 2,5%, δήλωσε ο Ντράχο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές όντως ετοιμάζονται για θεαματικά οικονομικά αποτελέσματα.

«Αν δεν το έκαναν, θα ήταν δύσκολο να συμβιβάσουμε την αγορά που τιμολογεί ένα υψηλότερο ουδέτερο επιτόκιο με την επιστροφή της ανάπτυξης στα προ-πανδημικά επίπεδα», εξήγησε.

Η τελευταία ανοδική έκπληξη των κερδών της Nvidia επιβεβαιώνει τη δυναμική της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης και αυξάνει την πιθανότητα για πολυετή ανάπτυξη, υψηλότερη των προσδοκιών.

Διαβάστε ακόμη

Μέρες του 2021 θυμίζει το Bitcoin – Ράλι 39% τον Φεβρουάριο (γραφήματα)

Πόσο πλούτο χρειάζεστε για να ανήκετε στο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου (διάγραμμα)

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη «πρέπει να ξοδεύει περισσότερα, να ξοδεύει καλύτερα, να ξοδεύει ευρωπαϊκά»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ