Βαρύ το «σύννεφο» της μετάλλαξης Όμικρον στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο επιχείρησε τη Δευτέρα να ορθοποδήσει μετά το sell off της Παρασκευής, ενώ σήμερα Τρίτη δεν άντεξε τις πιέσεις που ασκεί η πανδημία αλλά και η τοποθέτηση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να μην είναι παροδικός.

Στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 651 μονάδες, με βαρίδι τις μετοχές των American Express και Salesforce. Ο S&P 500 έχασε 1,9%. Ο Nasdaq υποχώρησε 1,6%.

Οι δηλώσεις του CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, ότι τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν αναταράξεις τόσο στα χρηματιστήρια όσο και στη μετοχή της η οποία υποχώρησε κατά 4,4%.

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων δέχτηκαν πιέσεις. Ο Όμιλος Expedia υποχώρησε 3,3%, η Norwegian Cruise Line Holdings υποχώρησε 3,5% και η Booking Holdings σημείωσε πτώση 3,7%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce.com (-4,4%) και Dow Inc. (-3,7%), ενώ ανοδικά κινήθηκε μόνο η μετοχή της Apple (+2,9%).

Η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 1,44% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1332 δολ.

Διαβάστε περισσότερα

«Συνεχίστε τις επενδύσεις παρά τη μετάλλαξη Όμικρον» συνιστούν οι αναλυτές

Αδελφοί Χατζηιωάννου – Sprider: Το τελευταίο σφυρί για το… disaster story της «ελληνικής Zara» (pics)

Ελλάκτωρ: Σε τροχιά ανάκαμψης η εταιρεία, ανεβάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 2 δισ. ευρώ