Αγορές

Πετρέλαιο: Η ενεργειακή κρίση εκτινάσσει σε υψηλό τριών ετών το αργό

  • newsroom


Η τιμή του αργού διαπραγματεύεται πάνω από τα 80 δολάρια, παρά το γεγονός ότι σήμερα αμερικανικό αργό παρουσίασε μικρά κέρδη, ενώ το Brent υποχώρησε στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Σε υψηλό τριών ετών διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης, τη στιγμή που η τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κινούνται σε τιμές ρεκόρ σε Ασία και Ευρώπη, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κρίση στην Κίνα δεν αναμένεται να τελειώσει πριν το τέλος του έτους.

Η τιμή του αργού διαπραγματεύεται πάνω από τα 80 δολάρια, παρά το γεγονός ότι σήμερα αμερικανικό αργό παρουσίασε μικρά κέρδη, ενώ το Brent υποχώρησε στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει την ορμή της.

Το αργό Brent διαμορφώθηκε 23 σεντ χαμηλότερα στα 83,42 δολάρια το βαρέλι. Έπεσε νωρίτερα στα υψηλά 84,23 δολάρια το βαρέλι και χαμηλό στα 82,72 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα έφτασε τα 84,60 δολάρια, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2018.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου διαμορφώθηκαν 12 σεντς υψηλότερα στα 80,64 δολάρια το βαρέλι, αφού κυμάνθηκαν μεταξύ 81,62 και 79,47 δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΝΤ: «Βλέπει» για την Ελλάδα ανάπτυξη 6,5% φέτος και αρνητικό πληθωρισμό

Ελλάκτωρ: Αγορά 2,4 εκατομμυρίων μετοχών από Μπάκο – Καϋμενάκη

Νίκος Βερόπουλος: Τα μυστικά που έφεραν το «ράλι» εσόδων στα Βαλκάνια