Αγορές

Πετρέλαιο: Κέρδη για το αργό και το φυσικό αέριο

  • newsroom


Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 0,31% κλείνοντας στα 70,67 δολ. το βαρέλι

Σε σχεδόν σταθερά επίπεδα κινήθηκε το πετρέλαιο την Τρίτη, έχοντας σημειώσει νωρίτερα μικρή πτώση -παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 70 δολάρια- αλλά καταφέρνοντας στη συνέχεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Η αμερικανική παραγωγή προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει από τον αντίκτυπο του τυφώνα Άιντα, που χτύπησε την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού πριν δύο εβδομάδες, ενώ υπάρχει ανησυχία για το ενεδοχόμενο νέα ισχυρή καταιγίδα να χτυπήσει το Τέξας.

Τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε ισχυρή άνοδο, ξεπερνώντας τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι εβδομάδες και συγκεκριμένα κλείνοντας στα 70,45 δολάρια.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 0,31% κλείνοντας στα 70,67 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent πρόσθεσε 0,39%, κλείνοντας στα 73,80 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, το φυσικό αέριο παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,20 κλείνοντας στα 5,29 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Τη Δευτέρα είχε κλείσει στα 5,23 δολάρια, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό επτάμισι ετών.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε… μη επιστρεπτέα έως 80%

Νέα project διεκδικεί η Intralot – Το ενδιαφέρον για τη βρετανική National Lottery

Αυξήσεις στο ρεύμα: Πώς τις αντιμετωπίζουν στην Ισπανία