Στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής για την επίτευξη ανάπτυξης και στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας θα παραμείνει εστιασμένη η INTRALOT στο επόμενο διάστημα. Παράλλληλα, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία αναδιάρθρωσης κεφαλαίου, ενισχύοντας το κεφαλαιακό προφίλ της, η εταιρεία θα διεκδικήσει νέα έργα και συμβόλαια στο κομμάτι των λοταριών αλλά και στο αθλητικό στοίχημα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της INTRALOT, Χρυσόστομος Σφάτος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μηνου 2021. Μεταξύ των σημαντικών διαγωνισμών λοταριών για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον, περιλαμβάνονται αυτοί της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτίου Αφρικής. Επιπρόσθετα, η Intralot έχει κινητοποιηθεί εν όψει του μεγάλου διαγωνισμού για την κρατική λοταρία της Μ. Βρετανίας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, παρά τις αρχικές εξαγγελίες για ολοκλήρωση μέσα στο 2021.

«H τέταρτη άδεια της βρετανικής λοταρίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και εμείς θα είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, η Intralot συμπράττει ως τεχνολογικός πάροχος σε κοινοπραξία εταιρειών που διεκδικεί τη διαχείριση της National Lottery, την οποία έχει αναλάβει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 η Camelot, κάτοχος της τρίτης κατά σειρά άδειας που παραχωρήθηκε.

Σημειώνεται πως ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της βρετανικής λοταρίας έχει εκδηλώσει το Sazka Group, μητρική του ΟΠΑΠ, ο ιταλικός όμιλος SISAL σε σύμπραξη με τον τηλεπικοινωνιακό οργανικό British Telecom, ο εκδοτικός κολοσσός Northern & Shell και άλλοι, ενώ η ινδική Sugal & Damani φέρεται να έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2020 και ο νικητής αναμένεται να γίνει γνωστός τον Φεβρουάριο του 2022, έπειτα από την νέα παράταση που δόθηκε.

Στις ΗΠΑ

Σε ότι αφορά στο αθλητικό στοίχημα, η διοίκηση της INTRALOT ανέφερε πως προτεραιότητα αποτελούν οι ώριμες αγορές και ιδιαίτερα η Βόρειο Αμερική, αγορά από την οποία ο Όμιλος αναμένει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως στις Ηνωμένες Πολιτείες η INTRALOT παρέχει τεχνολογία και υπηρεσίες υποστήριξης σε κρατικές λοταρίες μέσω της θυγατρικής της, INTRALOT Inc. Ο ελληνικός όμιλος είναι ένας από τους μόλις τρεις προμηθευτές που διατηρούν συμβάσεις με τις κρατικές λοταρίες για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείου πώλησης, όπως τερματικά και μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Σήμερα, η INTRALOT στις ΗΠΑ διαθέτει 12 συμβάσεις σε 11 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της στην αμερικανική θυγατρική, η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και αρκέστηκε να αναφέρει πως εξετάζει όλες τις επιλογές για το πως θα αξιοποιήσει τη συμμετοχή της, μεταξύ των οποίων είναι, ως γνωστόν, και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Αντίστοιχα, σε ερώτηση για τους ομολογιούχους του 2024, η διοίκηση ανέφερε είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη, καθώς μόλις ένα μήνα πριν ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των ομολογιών του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Πότε και γιατί πλέον συμφέρουν οι μεταβιβάσεις ακίνητων και χρημάτων

Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης: Το σχέδιο για να εξελιχθεί το Υπερταμείο σε «public wealth fund»

Attica Bank: Αύριο η Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ – Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ