Στο κόκκινο βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων στην Κίνα αναμένοντας παράλληλα τα στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,36%  στις 442,35 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες έιναι στο κόκκινο. Πτώση 1% σημειώνουν οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,45%, ο γερμανικός DAX χάνει οριακά 0,08%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,39%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,25% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,35%.

Η ΕΕ συμφώνησε στην επιβολή πλαφόν στα 60 δολ/βαρέλι για το δια θαλάσσης μεταφερόμενο ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το πρακτορείο Reuters. Το πλαφόν στην τιμή, μια ιδέα που εισήχθη από το G7, πρέπει να λάβει γραπτή έγκριση και από τις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ, σήμερα Παρασκευή.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν και τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας που τον Οκτώβριο σημείωσε σημαντική άνοδο στα 6,9 δισ. ευρώ.

Χθες ο Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ νωρίτερα οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν με τη μεγαλύτερη πτώση σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα. Ο Nikkei και ο ευρύτερος Topix έχασαν από 1,6%, ενώ ο Κospi υποχώρησε κατά 1,84%.

Στις ΗΠΑ τα futures του δείκτη – βαρόμετρο S&P 500 σημειώνουν ελαφρά πτώση, εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία. Οι οικονομολόγοι περιμένουν την προσθήκη 200.000 θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο, σηματοδοτώντας μείωση από τις 261.000 θέσεις που προστέθηκαν τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Lloyd’s List: Οι 13 κορυφαίοι Έλληνες – Ελληνίδες στο Top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Πότε ξεκινά – Ποιες Κυριακές θα λειτουργήσουν

Hellas Direct – tbi bank: Το mega deal που αλλάζει τα πάντα στη χρηματοδότηση των αναγκών του αυτοκινήτου