«Βουτιά» πάνω από 8% σημείωσαν την Τρίτη οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, ωθώντας την αξία της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερα από τον πετρελαϊκό κολοσσό Exxon Mobil μετά την προηγούμενη υποχώρηση της μετοχής κάτω από το ψυχολογικό όριο των 150 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 8,1% στα 141,80 δολάρια την Τρίτη, αφού έκλεισαν κάτω από τα 150 δολάρια για πρώτη εδώ και πάνω από δύο χρόνια τη Δευτέρα, επίπεδο που φαίνεται να δοκίμασε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μετοχή

Όπως σημειώνει το Marketwatch, η πτώση της Τρίτης ήταν η χειρότερη της ημέρας στον δείκτη S&P 500 SPX, και οι μετοχές της Tesla ήταν επίσης οι πιο «δραστήριες» στον δείκτη καθώς ολοκλήρωσαν ένα σερί απωλειών τριών συνεδριάσεων που εξαφάνισε 12,6% από την τιμή της μετοχής συνολικά.

Σε επίπεδο τριμήνου, η μετοχή έχει υποχωρήσει πάνω από 48% ξεπερνώντας ακόμη και το αρνητικό ρεκόρ 37,5% του β’ τριμήνου. Επίσης, έχει υποχωρήσει πάνω από 29% για τον μήνα Δεκέμβριο, ο οποίος θα ήταν ο χειρότερος μήνας στην ιστορία της, ξεπερνώντας την υποχώρηση της τάξης του 24,6% του Δεκεμβρίου του 2010.

Οι αναλυτές της Evercore μείωσαν την Τρίτη την τιμή- στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 200 δολάρια από 300 δολάρια που ήταν προηγουμένως, λέγοντας ότι τα δυνατά σημεία της εταιρείας έχουν ήδη εκτιμηθεί από τους επενδυτές και ότι η «συναισθηματική» υποστήριξη για τη μετοχή υποχωρεί.

Από την πλευρά της, η αξία της μετοχής της Exxon ανεβαίνει σταθερά από το ιστορικό χαμηλό δύο δεκαετιών στις αρχές του 2020, όταν η πανδημική κρίση οδήγησε τις τιμές του αργού σε πτώση. Από τότε, οι αυξανόμενες τιμές του αργού βοήθησαν τον αμερικανικό παραγωγό πετρελαίου να αναρριχηθεί σταθερά στις τάξεις των πιο πολύτιμων εταιρειών στον S&P 500, ξεπερνώντας τη μητρική Meta Platforms Inc., του Facebook τον Σεπτέμβριο και τώρα την Tesla. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε υψηλά ρεκόρ στην πορεία καθώς προχώρησε σε επιθετικές αγορές ιδίων μετοχών.

Η Exxon και η Tesla αντάλλαξαν επίσης θέσεις στον S&P 500 ESG Index τον Μάιο, γεγονός που όπως είπε ο επικεφαλής επενδύσεων της Navellier & Associates, Louis Navellier, προκάλεσε ορισμένους επενδυτές που παρακολουθούσαν τους δείκτες να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας πετρελαίου και να πουλήσουν μετοχές του κολοσσού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη

Είναι ευγενικό να ρωτάμε κάποιον τι δώρο θέλει; Όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε για το savoir-vivre των δώρων

Ikigai: H αυθεντική ιαπωνική ψησταριά ανάβει φωτιά στο εντυπωσιακό food-store-κρεοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας

Γιατί τα Χριστούγεννα αυξάνονται διεθνώς τα καρδιακά; Αυτό είναι τo σύνδρομο Holiday Heart Syndrome