Με πτώση έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, παρά το ανοδικό άνοιγμα λόγω των τελευταίων εμπορικών εξελίξεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινα σχεδόν αμετάβλητος, στο +0,01% και στις 389,84 μονάδες.  Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.291,43 μονάδες , με πτώση 0,47%.  Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε στο κλείσιμο απώλειες 0,29%, στις 12.307,15 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με οριακή πτώση 0,04%, στις 5.628,33 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε οριακή άνοδο 0,01% στις 21.901,01 μονάδες και στη Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 9.118,20 μονάδες, με άνοδο 0,27%.

Σε μια  υπόθεση –  «ορόσημο», το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας απεφάνθη ότι η αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου που αποφάσισε ο πρωθυπουργός,  Μπόρις Τζόνσον, για πέντε εβδομάδες μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, είναι παράνομη. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά 0,40% μετά την απόφαση, αλλά γρήγορα η άνοδος περιορίστηκε στο 0,23%, στα $ 1,2455.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε επίσης στο ότι η αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου είναι άκυρη και επισήμανε ότι ο εκπρόσωποι και των δύο σωμάτων πρέπει να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, οι traders επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο στις ειδήσεις γύρω από το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα συνεχιστούν σε δύο εβδομάδες αν και ο πρόεδρος Τραμπ ουσιαστικά τον διέψευσε δημόσια.

Ο Μνούτσιν ανέφερε ότι η επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας από Κινέζους αξιωματούχους είχε διακοπεί μετά από αίτημα αξιωματούχων των ΗΠΑ, από τους οποίους ο Τραμπ ζήτησε εξηγήσεις.

Στην Ασία, οι αγορές βρίσκονταν σε μικτή περιοχή, λόγω των αδύναμων ιαπωνικών δεδομένων στον τομέα της παραγωγής. Ο βασικός δείκτης έδειξε ότι η εργοστασιακή παραγωγή της χώρας συρρικνώθηκε το Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου επταμήνου.