Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές  ενόψει μιας σειράς αποφάσεων για τα επιτόκια από τις κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας, της Τουρκίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Νορβηγίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,6% κατά την έναρξη των συναλλαγών, με όλους τους κλάδους στο κόκκινο. Αυτή την ώρα χάνει 0,68% στις 457,44 μονάδες. Οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, με απώλειες 1,6%, ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν πτώση 1,2%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,52%, ο γερμανικός DAX -0,70%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,02%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,80% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 -0,58%

Οι παγκόσμιες αγορές αντέδρασαν επίσης στην τελευταία απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια. Η κίνηση αυτή ήταν ευρέως αναμενόμενη, αλλά η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει μία ακόμη αύξηση πριν από το τέλος του έτους και λιγότερες μειώσεις από ό,τι είχε προαναγγείλει το επόμενο έτος.

Μαζί με τις προβλέψεις για τα επιτόκια, η Fed αύξησε απότομα και τις προσδοκίες της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ να αναμένεται πλέον να αυξηθεί κατά 2,1% φέτος.

Νωρίτερα, οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού υποχώρησαν σε όλη την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών διαπραγματεύονταν κοντά στην επίπεδη γραμμή το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος των τρολ, η Εφη και ο Stefanos, το ντέρμπι Cosmote-Nova, η μάχη στα νερά και τα ακίνητα στην Κύπρο

Π. Γεωργιόπουλος: Πώς η ΝΟVA έγινε ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος σε κινητή και τηλεόραση

Ιωάννης Γιώτης (Γιώτης): Αξιοσημείωτα κέρδη παρά τις πιέσεις για την εταιρεία του προέδρου των Βιομηχάνων Τροφίμων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ