search icon

Αγορές

Ράλι για τη μετοχή της Intracom – Σε υψηλό 4μήνου μετά τα σχέδια για εταιρεία επενδύσεων

Η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι είναι η καλύτερη για τη μετοχή της Intracom Holdings από τα τέλη Ιουνίου

Ράλι καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της Intracom Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα σχέδια του Σωκράτη Κόκκαλη για τον μετασχηματισμό της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της εισηγμένης εκτοξεύεται κατά 7,02% και διαμορφώνεται στο όριο του 1,8 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022, δηλαδή των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Παράλληλα, η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι είναι η καλύτερη από τα τέλη Ιουνίου (τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τον Ιούνιο). 

Ο τζίρος των συναλλαγών ήδη προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, με τουλάχιστον 250.000 μετοχές να έχουν αλλάξει «χέρια» έως τις 12.00 το μεσημέρι.  

Το σημερινό ράλι εδράζεται στα όσα ανακοίνωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφαση μετασχηματισμού της Intracom σε εταιρεία επενδύσεων, έπειτα από την πώληση των Intrasoft – Intrakat αλλά και την προαναγγελία πώλησης της Intracom Defense.

Συγκεκριμένα, επισημοποίησε ότι η Intracom Holdings θα μετασχηματιστεί 100% σε εταιρεία επενδύσεων, εστιάζοντας σε τοποθετήσεις -μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες- σε εταιρείες που μπορούν να αποδώσουν μεγαλύτερα κέρδη.   

Τα επενδυτικά κεφάλαια θα ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ.  

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2022, η μετοχή της Intracom Holdings στο Χ.Α. μετράει συνολικά κέρδη της τάξης του 5% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή μεταβολή). 

Διαβάστε επίσης

Τα γκάλοπ και η άρση ασυλίας, αρχίζει… η πώληση μετοχών στην Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς, τα 200 της Viva και επιστροφή του Σωκράτη με τα 500 

Ikigai: H αυθεντική ιαπωνική ψησταριά ανάβει φωτιά στο εντυπωσιακό food-store-κρεοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας

Σωκράτης Κόκκαλης: Τέλος εποχής – Γιατί η Intracom μετατρέπεται σε εταιρεία επενδύσεων

Exit mobile version