Ράλι κατά σχεδόν 10% καταγράφει η μετοχή της Meta στην προαγορά της Wall Street, καθώς οι επενδυτές χαιρετίζουν τα άκρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας κάνει άλμα κατά 9% και αναρριχάται στα 325 δολάρια, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022, όταν και ξεκίνησε η μεγάλη «βουτιά».

Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, σε μία μόνο συνεδρίαση η μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram έχασε 251 δισ. δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Η ανάκαμψη των εσόδων, ο έλεγχος των δαπανών και η επιτυχία της νέας πλατφόρμας σύντομων βίντεο, γνωστή και ως Reels, αποτελούν τους βασικούς λόγους αισιοδοξίας για τη διευθυντική ομάδα, η οποία «τρέχει» τη Meta.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο β’ τρίμηνο του 2023, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,98 δολάρια, αισθητά υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (2,91 δολάρια).

Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και στο γ’ τρίμηνο, με τα εκτιμώμενα έσοδα να κυμαίνονται μεταξύ 32 και 34,5 δισ. δολαρίων.

Πάντως, παρά τη μέχρι στιγμή άνοδο της μετοχής (+139% φέτος), η Meta εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 18% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του 2021, όταν η μετοχή είχε σκαρφαλώσει άνω των 370 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και… με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ο Κωτσόβολος και οι μνηστήρες, η Praktiker στην Κέρκυρα, η παραπλάνηση από την Ellington Solutions

ΤΧΣ: Σε συζητήσεις με bona fide επενδυτές για την αποεπένδυση από τις τράπεζες

Πλειστηριασμοί: Για ποια «επώνυμα σφυριά» κληρώνει πριν το «off» του Αυγούστου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ