Με απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα στην αγορά να κλονίζεται από τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ που δεν δείχνουν να σημειώνουν πρόοδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,9% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 1,21%  στις 460,48 μονάδες. Οι μετοχές των ορυχείων ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1,75%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 1.21%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,28%, o γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 1,41%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,56% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 1,06%.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε ότι είχε μια «παραγωγική» συζήτηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα, αλλά μέχρι και χθες Τρίτη υπήρχαν λίγες ενδείξεις για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις .

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε προηγουμένως τους νομοθέτες ότι μια χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου είναι «πολύ πιθανή». Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρέμειναν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν πτώση.

Πίσω στην Ευρώπη, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν απότομη πτώση του συνολικού ποσοστού από 10,1% σε 8,7%, αν και αυτό ήταν πάνω από την εκτίμηση οικονομολόγων στο Reuters για 8,2%. Ο ιτιμές αυξήθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, πάνω από την πρόβλεψη για 0,8%. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο πέφτει κάτω από το 10% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά υποχώρησε πολύ ελαφρά, αλλά παρέμεινε στο 19,1%.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησε την Τρίτη με την Τράπεζα της Αγγλίας λέγοντας ότι δεν αναμένει πλέον φέτος ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμη

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ