Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απειλές Τραμπ περί επιβολής νέων δασμών 5% σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, αυτή τη φορά, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου – απειλές που αυξάνουν τους φόβους για το ξέσπασμα παγκόσμιας ύφεσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 369,06 μονάδεες, κατά 0,81% πιό κάτω, από το κλείσιμο της Πέμπτης, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε και στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Φεβρουαρίου . Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο  κλάδος αυτοκινήτου με πτώση 2,2%. 

Ο δείκτης  FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 7.161,71 μονάδες με πτώση 0,78%. Στη Φρανκφούρτη, o δείκτης DAX έκλεισε στις 11.726,84 μονάδες καταγράφωντας πτώση 1,47%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε στις 5.207,63 μονάδες, με πτώση 0,79%. Στην περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,73%, στις 19.8-02,11 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατάγραψε πτώση 1,68%, κλείνοντας στις 9.004,20 μονάδες. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι ετοιμάζει την επιβολή δασμών κατά του Μεξικού ως απάντηση σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ως «κρίση των συνόρων», ρίχνοντας στην αβεβαιότητα τη νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Μεξικού – Καναδά , γνωστή ως USMCA.

Σε ότι αφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις,  το αντισυστημικό Κίνημα των 5 Αστέρων την Πέμπτη υποστήριξε τον επικεφαλής του Λουίτζι Ντι Μάιο προκειμένου να παραμείνει στον ρόλο του, μετά την μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, το Reuters μετάδωσε ότι ο τραπεζικός κολοσσός HSBC iαναμένεται να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ η ρωσική Gazporm ανακοίνωσε άλμα 44% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου.