Aντίδραση μετά το πτωτικό άνοιγμα στο ΧΑ με τους αγοραστές να επανεμφανίζονται στις τράπεζες. Ο Γενικός Δείκτης που είχε βρεθεί να υποχωρεί κατά 0,9% (1.267 μονάδες) πλέον ενισχύεται κατά 0,4% και κινείται στις 1.283,69 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 27,1 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 7,4 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης μετά από πτωτικό σερί 6 συνεδριάσεων, έπεσε ως τις 1.020 μονάδες (-1,62%) και πλέον ενισχύεται κατά 0,3% κινούμενος στις 1.040 μονάδες.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+2,88%), της Coca Cola HBC (+1,53%), της Motor Oil (+0,54%) και του ΟΤΕ (+0,52%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-2,17%), της ΔΕΗ (-1,48%), του ΟΛΠ (-1,43%) και των ΕΛΠΕ (-1,12%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+2,61%) και των Τροφίμων (+1,55%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,62%) και της Τεχνολογίας (-0,69%).
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 53 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ +5,00% και Πλαστικά Κρήτης +2,48%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -4,17% και Κλωστήρια Ναυπάκτου -3,51%.
Διαβάστε ακόμη
Νέα «επιθετική» κίνηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους
Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA με φόντο την οπαδική βία
Πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω οι λάτρεις της μπύρας – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της Carlsberg
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.