Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η μετοχή της Snowflake εκτινάχθηκε περίπου 39% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου προβλέψεων για τα ετήσια έσοδα αλλά και μιας νέας πολυετούς συμφωνίας ύψους 6 δισ. δολαρίων με την Amazon για χρήση υπηρεσιών cloud και επεξεργαστών.

Η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από προϊόντα θα αυξηθούν κατά περίπου 31%, φτάνοντας τα 5,84 δισ. δολάρια για τη χρήση που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2027. Η νέα πρόβλεψη είναι υψηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση των 5,66 δισ. δολαρίων που είχε δώσει τον Φεβρουάριο, ενώ ξεπέρασε και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που τοποθετούνταν στα 5,68 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από προϊόντα αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Η νέα επένδυση στην Amazon Web Services

Παράλληλα, η Snowflake πρόκειται να δαπανήσει επιπλέον 6 δισ. δολάρια στην Amazon Web Services, επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη χρήση των επεξεργαστών γενικής χρήσης Graviton της Amazon, οι οποίοι ανταγωνίζονται τα chips της Intel. «Οι ομάδες μας συνεργάζονται εξαιρετικά καλά και δημιουργούμε μεγάλο όγκο κοινών εργασιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Snowflake, Σριντάρ Ραμασουάμι.

Ισχυρή ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ραμασουάμι υποστήριξε ότι η εταιρεία καταγράφει αυξανόμενη ζήτηση για τα βασικά προϊόντα διαχείρισης δεδομένων, την ώρα που τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται πλέον σε αυτόνομες και ουσιαστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όπως ανέφερε, οι πελάτες που χρησιμοποιούν το εργαλείο προγραμματισμού με υποβοήθηση AI της εταιρείας διπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τους 7.100.

Η Snowflake, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για την οργάνωση, αποθήκευση και ανάλυση εταιρικών δεδομένων στο cloud, ενσωματώνει ολοένα και περισσότερο δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα της. Ωστόσο, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι η ταχεία ανάπτυξη της AI μπορεί να ανατρέψει συνολικά το επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας λογισμικού.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ νικητών και ηττημένων στον χώρο του software», δήλωσε ο αναλυτής της DA Davidson, Τζιλ Λούρια. «Η Snowflake βρίσκεται ξεκάθαρα στην πλευρά των νικητών».

Ισχυρό τρίμηνο αλλά μικρότερες κρατήσεις

Η μετοχή της Snowflake διαμορφωνόταν στα 242,85 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης, μετά το κλείσιμο στα 175,26 δολάρια την Τετάρτη. Μέχρι τότε, η μετοχή κατέγραφε απώλειες περίπου 20% από τις αρχές του έτους.

Για το πρώτο τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, τα έσοδα από προϊόντα αυξήθηκαν κατά 34%, φτάνοντας τα 1,33 δισ. δολάρια, πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,27 δισ. δολάρια. Ωστόσο, ο δείκτης που αποτυπώνει τις μελλοντικές κρατήσεις και συμβάσεις (remaining performance obligations) διαμορφώθηκε στα 9,21 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 9,43 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Η αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών δοκιμάζεται στη νέα παγκόσμια τάξη

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Η Ελλάδα σε δύσκολη στροφή της ενεργειακής μετάβασης – Επιδόσεις ρεκόρ από τον ΑΔΜΗΕ

Premia Properties: Πράσινο φως για μέρισμα 0,06 ευρώ και παράταση προγράμματος επαναγοράς μετοχών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα