Στο υψηλότερο επίπεδο του από τις αρχές του 2020 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των αμερικανικών επιχειρήσεων που χρεοκόπησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence.

Ο διεθνής οίκος υπολόγισε ότι συνολικά 75 εταιρείες «κατέβασαν»… ρολά μόνο τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των «λουκέτων» για το πρώτο μισό του έτους στις 346. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εδώ και 14 χρόνια.

Την μεγαλύτερη πίεση δέχτηκε ο κλάδος των καταναλωτικών ειδών με συνολικά 55 χρεοκοπίες από τις αρχές του έτους και 16 «κανόνια» τον Ιούνιο.

«Ο ρυθμός των χρεοκοπιών επιταχύνθηκε τους πρώτους μήνες του 2024 και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους πολύ δραστήριους μήνες του 2020, όταν το σοκ της πανδημίας της Covid-19 ώθησαν ένα σχετικά υψηλό αριθμό εταιρειών σε χρεοκοπία» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο S&P.

Μάλιστα, για τα τωρινά δυσμενή νούμερα θεωρεί ως βασικούς παράγοντες τα υψηλά επιτόκια, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών.

Τα εταιρικά ονόματα που ξεχωρίζουν στις χρεοκοπίες του Ιουνίου είναι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Fisker Group, η Chicken Soup for the Soul Entertainment, η Lodging Enterprises και η Nevada Copper.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Γιατί οι αναλυτές περιμένουν ένα ιστορικό κραχ – Πότε προβλέπουν… ράλι

Ελεγχοι σε 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών (pics)

Ηλεκτρικά οχήματα: Εκλεισε το deal BYD – Τουρκίας με το βλέμμα στην Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ