Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται ήδη για την επικείμενη δημόσια εγγραφή της Birkenstock Holding Plc οδηγεί τη γερμανική εταιρεία να τοποθετήσει το IPO στην ανώτατη ενδεικτική τιμή που υπολόγιζε, κάτι που θα ανεβάσει και την συνολική αξία της εταιρείας έως και στα 10 δισ. δολάρια. Αυτό ανέφερε σήμερα το Reuters, επικαλούμενο πηγές από την εταιρεία.

Οι οριστικές αποφάσεις για την τιμή του IPO αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν στις 10 Οκτωβρίου, ήτοι δηλαδή μία μέρα πριν την πρεμιέρα της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία των γνωστών υποδημάτων είχε δηλώσει ότι η πώληση των μετοχών της θα γίνει στην τιμή των 44 έως 49 δολαρίων έκαστη, με στόχο να συγκεντρώσει έως και 1,6 δισ. δολάρια από τη δημόσια εγγραφή.

Τα τελευταία χρόνια η Birkenstock, η ιστορία της οποίας ξεκινά από το 1774,  έχει παρουσιάσει μια σταθερά ανοδική πορεία για στην υψηλή απήχηση των προϊόντων της. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ 2020 και 2022 τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 71%. Φέτος και για το πρώτο εννεάμηνο του έτους τα έσοδα της ενισχύθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 1,12 δισ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 154,2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Όλη η αλήθεια πίσω από τις «λαμπερές» ετικέτες: Πώς δημιουργείται η υψηλή ραπτική για την ελίτ

Oι 10 κορυφαίοι δημιουργοί και influencers το 2023 σύμφωνα με το Forbes (Instagram pics)

Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον: Ο Ιρλανδός μεγιστάνας του χάλυβα που «αναστάτωσε» το Πόρτο Χέλι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ