Να αξιοποιήσει την επενδυτική βαθμίδα που προσφάτως έλαβε από τον οίκο Moody’s επιχειρεί η Εθνική Τράπεζα, η οποία βγαίνει στις αγορές ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, τύπου Tier 2, διάρκειας 10,2 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία.

Η Εθνική έχει ήδη δώσει εντολή στις Barclays, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να «τρέξουν» τη διαδικασία.

Η έκδοση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Moody’s, πριν λίγες ημέρες, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ΕΤΕ σε Baa3 (επενδυτική κατηγορία) -από Βa2 προηγουμένως- επικαλούμενος τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 (17,3%), ο οποίος παρέχει στην τράπεζα τη μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης ενδεχόμενων απωλειών.

Η Εθνική, εξάλλου, διαθέτει CET1 στο 21,6% με βάση το ευνοϊκό σενάριο και 14,5% με βάση το δυσμενές σενάριο. Τα υψηλά κεφαλαιακά αποθέματα, ως εκ τούτου, παρέχουν στην ΕΤΕ τη δυνατότητα να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο δανείων της.
Η κερδοφορία αποτελεί επίσης, έναν έξτρα κινητήριο μοχλό για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της τράπεζας, καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανέρχεται στο 116%.

Διαβάστε ακόμα

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με… Δαυίδ, ξενοδοχεία και οικόπεδα-«φιλέτα» σε Γλυφάδα και Μύκονο (pics)

Eurobank: Προτείνει €1,80/μετοχή για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ