Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο «κόκκινο» κινήθηκαν την Πέμπτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το αδύναμο δολάριο «βάρυνε» τις μετοχές στην Ιαπωνία ενώ η αύξηση – «έκπληξη» στα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Ν. Κορέας δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στις μετοχές.

Η τράπεζα της Κορέας μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης σε χαμηλό ρεκόρ 1,25%, αιφνιδιάζοντας τις αγορές.

Ο Kospi κινήθηκε υψηλότερα μετά την ανακοίνωση χωρίς ωστόσο καμία έντονη αντίδραση και στη συνέχεια υποχώρησε.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei διέκοψε τις δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις κερδοφορίας, καταγράφοντας πτώση 1%, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου ενίσχυσε το γεν, ασκώντας πιέσεις στις εξαγωγικές μετοχές.

Η Toyota υποχώρησε κατά 1,36%, η Nissan υποχώρησε κατά 2,74% και η Sony κατά 1,57%.

Οι αυστραλιανές μετοχές κινήθηκαν με εναλλαγές προσήμων πριν κλείσουν πτωτικά. Οι ενεργειακές μετοχές και οι μετοχές πρώτων υλών διέγραψαν τα κέρδη κι έκλεισαν οριακά χαμηλότερα.

Οι μεταλλευτικές κινήθηκαν υψηλότερα, με την Rio Tinto να κλείνει ανοδικά 0,51%, την Fortescue να ενισχύεται κατά 2,85% και την BHP Billiton να καταγράφει άνοδο 0,54%.

Το ευρώ κινήθηκε στο 1,1401 έναντι του δολαρίου, ενισχυμένο από τα χαμηλά του 1,1349 δολάρια.

Οι τιμές πετρελαίου παρέμειναν πάνω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολ. με την τιμή του Brent να ενισχύεται κατά 0,27% στα 52,65 δολάρια το βαρέλι και την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται κατά 0,55% στα 51,5 δολάρια το βαρέλι.

mtx_asia.png