Την πορεία ανάκαμψης συνεχίζει το Bitcoin, το οποίο καταφέρνει να ανακτήσει το όριο των 31.000 δολαρίων, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως να κερδίζει τουλάχιστον 5% σήμερα και να φθάνει στα 31.553 δολάρια. 

Ανοδικά κινείται και το Νο.2 κρυπτονόμισμα, δηλαδή το Ethereum, το οποίο ενισχύεται έως 5,6%, ενόσω η διάθεση για την ανάληψη ρίσκου επανέρχεται σιγά – σιγά στις αγορές.  

Το βελτιωμένο κλίμα αποτυπώνεται και στα μικρότερα crypto, όπως τα Solana, Avalanche και Cardano, τα οποία εμφανίζουν διψήφια άνοδο (κατά περίπου 11%). 

«Τα θεμελιώδη στοιχεία έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες ημέρες. Παρότι ενδεχομένως είναι πρόωρο, ορισμένοι αισιόδοξοι traders ήδη βάζουν ένα κατώτατο όριο σ’ αυτή την ευρεία πτώση» τονίζει στο Bloomberg o Μάτι Γκρίνσπαν, ιδρυτής της Quantum Economics. 

Η αγορά των crypto είναι πιθανό να λάβει περαιτέρω ώθηση από τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Εάν ο δείκτης τιμών αποδειχθεί μειωμένος, τότε είναι μια ευκαιρία για τη Federal Reserve (κεντρική τράπεζα) να χαλαρώσει (κάπως) τις νομισματικές συνθήκες. 

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αποφασίσει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, αποσύροντας τη φθηνή και άφθονη ρευστότητα. Αυτό, με τη σειρά του, ασκεί πιέσεις στα υψηλότερου ρίσκου assets, όπως τα κρυπτονομίσματα.  

Το Bitcoin, εδώ και εβδομάδες, διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων, διαψεύδοντας τις προβλέψεις για περαιτέρω πτώση. Ταυτόχρονα, όμως, αδυνατούσε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. «Το Bitcoin έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδας χάρη στο βελτιωμένο βραχυπρόθεσμο momentum» τονίζει η Κάτια Στόκτον, ιδρύτρια της Fairlead Strategies.  

Παρά το σχετικά θετικό κλίμα, πάντως, το Bitcoin εξακολουθεί να χάνει 30% μέσα στο 2022, ενώ οι απώλειες από το ιστορικό υψηλό των 60.000 δολαρίων (Νοέμβριος 2021) κυμαίνονται κοντά στο 50%. Στο 30% καθορίζεται και η φετινή βουτιά του Ethereum. 

Διαβάστε επίσης:

Μπαίνει «φρένο» στις μεγάλες ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις

Καλά νέα για τη ναυτιλία αλλά και οι ενδοοικογενειακοί εφοπλιστικοί καυγάδες, το Κρυφό Σχολειό, οι Πεταλιοί και ο Γκέιτς 

Wood & Company: Αυξάνει τις τιμές στόχους για Motor Oil και ΕΛ.ΠΕ.