Αγορές

Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο μετά το μίνι sell-off

  • newsroom


Οι τραπεζικές μετοχές δίνουν τον τόνο στη συνεδρίαση – Ελαφρώς αυξημένος ο τζίρος

Ανοδικό ξέσπασμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και μετά το μίνι κραχ της αγοράς στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη κατά 1,74% και βρίσκεται στις 873 μονάδες. Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε οποιαδήποτε ανακοίνωση που θα αφορά στην νέα μετάλλαξη Όμικρον, η οποία θα κατευθύνει βραχυπρόθεσμα την αγορά σε θετικό ή αρνητικό έδαφος. Το θετικό κλίμα στην αγορά συνεπικουρείται από την ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι να χρειαστεί ένα διάστημα 1-3 συνεδριάσεων, μέχρις ότου αποσαφηνισθεί η σοβαρότητα της κατάστασης, στο υγειονομικό επίπεδο, ώστε να αποτιμηθούν τα νέα δεδομένα και να αρχίσουν να εξισορροπούν οι αγορές.

Εξίσου πιθανότερο, η συντήρηση ενός volatility, ενδεχομένως ηπιότερου σε σχέση με της Παρασκευής, στην προσπάθεια των αγοραστών να επανακτήσουν μέρος των σημαντικών απωλειών. Ενδεχόμενο, που ειδικά/κατ’ αρχήν για αύριο θα απαιτήσει αυξημένη προσοχή, γερό στομάχι και απαρέγκλιτη τήρηση ορίου συναλλαγών (stops).

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι τραπεζικές μετοχές δίνουν τον τόνο, με την Alpha Bank να σημειώνει κέρδη άνω του 3,9%. Η Ελλάκτωρ βρίσκεται στο 4,95%, ενώ τα κέρδη σε Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Titan, Πειραιώς και Σαράντης ξεπερνούν το 2%. Στον αντίποδα ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Coca Cola και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Τεχνικά υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Δείκτης έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 928 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 864 (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών), 874, 883, 893 και 900 μονάδες. Έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου και ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 2239 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2095, 2130 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων), 2162 (εκθετικός ΚΜΟ 90 ημερών), 2175 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 2190 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2200 και 2234 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: 

«Κόκκινα» δάνεια: Μείωση €6,2 δισ. σε ένα τρίμηνο για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

Μετάλλαξη Όμικρον: Υψηλή μεταδοτικότητα, χαμηλή νοσηρότητα – Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί: Τα λάθη που στοιχίζουν 100-750 ευρώ στο επίδομα θέρμανσης