Δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει και τυπικά τη χρεοκοπία το Three Arrows Capital, ένα από τα διασημότερα hedge funds στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

To Three Arrows CapitaL κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 (χρεοκοπία), μια κίνηση που προστατεύει τα περιουσιακά του στοιχεία στις ΗΠΑ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων του fund στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Οι εκπρόσωποι του Three Arrows κατέθεσαν την αίτηση πτώχευσης στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η εν λόγω αίτηση εμποδίζει τους πιστωτές να δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στις ΗΠΑ. Η δικηγορική εταιρεία Latham & Watkins εκπροσωπεί την Three Arrows στη χώρα

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, δικαστήριο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων διέταξε την εκκαθάριση της Three Arrows Capital νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το ταμείο, που ιδρύθηκε τους πρώην επενδυτές της Credit Suisse, Zhu Su και Kyle Davies, τον Μάρτιο διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Nansen.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital, αποκάλυψε πως το Three Arrows Capital (3AC) απέτυχε να αποπληρώσει δάνειο συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoin USDC καθώς και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι, η κρίση φερεγγυότητας της Three Arrows Capital ήρθε έπειτα από εβδομάδες αναταραχής στην αγορά κρυπτονομισμάτων η οποία έχει διαγράψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

Διαβάστε ακόμα:

Πληροφορική: Τα deals, ο νέος κύκλος εξαγορών και οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται

Γερογιάννης (Aegean): «Έντονη δυναμική για το καλοκαίρι με αυξημένη πληρότητα κοντά στο 2019»

Εκατοντάδες προσλήψεις στο Youtube την ώρα που Facebook και Tesla… κλείνουν την πόρτα