Την Τετάρτη, το Dogecoin διαπραγματευόταν στα περίπου 69 σεντς καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 21%. Για πρώτη φορά στα χρονικά το «κρυπτονόμισμα – αστείο» ξεπέρασε τα 50 σεντς ανά μετοχή.

Το ψηφιακό νόμισμα με την «τρελή πορεία» έφτασε στο +20% ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό της εβδομαδιαίας ανόδου του στο 118% και τη συνολική αξία του στα 87 δισεκατομμύρια ευρώ. Το CNBC συνδέει την τρέχουσα αύξηση με την εμφάνιση του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, στο “Saturday Night Live” του NBC. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Μασκ θεωρείται ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος γεγονός που προκαλεί  μεγαλύτερη φρενίτιδα σε αγορές και επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως το Dogecoin ή αλλιώς Doge πρωτοεμφανίστηκε το 2013 ως τρολ. Δημιουργήθηκε με αφορμή ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο σκύλο ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα.

«Εάν διαμορφωθεί μία κοινότητα γύρω από ένα περιουσιακό στοιχείο και αυτή η κοινότητα αποφασίσει να δημιουργήσει αποτελεσματικά μακροπρόθεσμη αξία μέσω κάποιας μορφής φθίνουσας τάσης προσφοράς με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε πραγματικά να γεννήσει ένα πολύτιμο νόμισμα» δηλώνουν αναλυτές.

Εάν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που αγόρασαν dogecoin στις αρχές του έτους, έχετε αποκομίσει τεράστια κέρδη τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Συγκεκριμένα, για αγορά 1.000 δολαρίων σε dogecoin την 1η Ιανουαρίου 2021 – σε τιμή μικρότερη από ένα σεντ ανά κέρμα – στο υψηλό της Τετάρτης όπως διαμορφώθηκε στα 69 σεντς, κάποιος θα έβγαζε 121.052 δολάρια – αυτό μεταφράζεται σε κέρδος δηλαδή άνω του 12.000% σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

Τα κέρδη αυτά είναι σαφώς μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα άλλων κρυπτονομισμάτων όπως παραδείγματός χάρη του bitcoin και του ether τα οποία αυξήθηκαν κατά 95% και 369% την ίδια χρονική περίοδο. Έτσι, εάν αγοράζατε  ether αξίας 1.000 δολαρίων στην αρχή του έτους την Τετάρτη θα αποκομίζατε 4.686,58 δολάρια ενώ μια αντίστοιχη αγορά bitcoin, την Τετάρτη θα άξιζε μόλις 1.953,88 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Πότε αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Καταργούνται και τα sms στις 15 Μαΐου (vid)

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο – Πώς θα λειτουργήσουν Jumbo και IKEA (vid)

ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας με μισθό 933 ευρώ – Οι δικαιούχοι του προγράμματος