Αγορές

Τράπεζα της Αγγλίας: Επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων σε 3,4 δισ. λίρες την εβδομάδα

  • newsroom


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων από 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα σήμερα, ενώ αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για τη φετινή ανάπτυξη

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αγορών ομολόγων, ενώ αναθεώρησε σημαντικά προς τα επάνω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας φέτος, μετά τη βουτιά του κορωνοϊού, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,1% και το συνολικό μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων αμετάβλητο στα 895 δισ. λίρες (1,24 τρισ. δολάρια), όπως ανέμεναν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων σε 3,4 δισ. λίρες την εβδομάδα, από 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα σήμερα.

«Το αναμενόμενο σημείο ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς παρέμεινε αμετάβλητο», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι αυτή η λειτουργικού χαρακτήρα απόφαση «δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής».

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας στο 7,25% συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση του Φεβρουαρίου για 5,0%.

Η αύξηση αντανακλά το μικρότερο του αναμενόμενου πλήγμα από το τρίτο lockdown του κορωνοϊού που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και την παράταση των υψηλότερων δημόσιων δαπανών και των μειώσεων φόρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τον Μάρτιο.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2022 στο 5,75% από την προηγούμενη εκτίμηση για 7,25%. Είπε επίσης ότι η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στο προ της πανδημίας επίπεδό της το τελευταίο τρίμηνο του 2021, λίγο νωρίτερα συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2022 που ήταν η πρόβλεψη του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Εφοριακοί με μαγιό παριστάνοντας τους τουρίστες ετοιμάζουν απόβαση στα ελληνικά νησιά

ΣΕΒ: Σε πρώτο πλάνο η νεοφυής επιχειρηματικότητα

Γιάννα Τζίκα (ΚΟΝΒΑ): Η ΤΡΑΤΑ της νέας εποχής

 

Απόρρητο Απόρρητο