Αγορές

Τράπεζες και μεταλλευτικές «ανέβασαν» τις ευρωαγορές

  • newsroom


Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και εμπορευμάτων αλλά και εξαιτίας μίας σειράς θετικών εταιρικών μεγεθών τριμήνου

Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και εμπορευμάτων αλλά και εξαιτίας μίας σειράς θετικών εταιρικών μεγεθών τριμήνου.

Κέρδη 0,8% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 335 μονάδες, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν σημαντική άνοδο.

Ανάλογα θετική εικόνα και για τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,6% στις 10.045 μονάδες. Κέρδη 0,68% για τον FTSE 100 στις 6.156 μονάδες, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.338 μονάδες.

Ανοδική κίνηση και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον IBEX 35 να ενισχύεται κατά 1,3% στις 8.775 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 1,4% υψηλότερα στις 17.934 μονάδες.

Κέρδη 5% για τη μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε ζημίες χαμηλότερες των εκτιμήσεων. Άνοδος 2,5% για την ολλανδική ING και αυτή χάρη και στα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγεθών α’ τριμήνου.

Στον αντίποδα πτώση κοντά στο 7% σημείωσε η μετοχή της γαλλικής Natixis, η οποία ανακοίνωσε πτώση 30% στα έσοδα α’ τριμήνου.

Κατά 4,7% υψηλότερα κινήθηκε η Anglo American, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη Renaissance Capital, ενώ κέρδη 2,7% σημείωσε η ArceolrMittal, την τιμή στόχο της οποίας αναβάθμισε η Barclays.

«Έκρηξη» 11,2% για την εταιρεία κοσμημάτων Pandora, ενώ κέρδη 2,7% σημείωσε η Easyjet, η οποία, επίσης, ανακοίνωσε οικονομικά μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.

Απόρρητο Απόρρητο