Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών στην περιοχή, καθώς υποχώρησε περισσότερο από 2%, διασπώντας το χαμηλό δύο μηνών, κάτω από το όριο των 19.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 20 Μαρτίου.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,34% και τον Shenzhen Component 0,412%.

Η ανησυχία παρατείνεται μεταξύ των επενδυτών αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και καθώς η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο αναφοράς για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,50% και ο τεχνολογικός Kosdaq έχασε 0,88%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,07%, κλείνοντας στις 7.136,9 μονάδες με απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Ο δείκτης σημείωσε επίσης το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περίπου δύο μήνες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντέστρεψε την τάση και σημείωσε άνοδο 0,39% στις 30.801,13 μονάδες, αλλά ο ευρύτερος Topix σημείωσε απώλειες 0,29% στις 2.146,15 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Wall Street και οι τρεις βασικοί δείκτες υποχώρησαν, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το ανώτατο όριο χρέους αυξήθηκαν και ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της αξιολόγησης ΑΑΑ των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ήταν επίσης διχασμένοι ως προς την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,77%, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Ο S&P 500 έχασε 0,73% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,61%.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Μαλάμος (Πλαστικά Θράκης): Πέριξ των 15 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο – Οι επενδύσεις των 30 εκατ.

Πώς η Louis Vuitton έχτισε μία αυτοκρατορία αξίας 500 δισ. δολαρίων

Κομισιόν: «Με καμία κυβέρνηση» παροχές πάνω από 2,5 δισ. το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ