Ο προβληματισμός των επενδυτών για την πορεία της πανδημίας και την επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης έριξε στο «κόκκινο» τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Οι απώλειες εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Τους ισχυρούς κραδασμούς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προκάλεσαν οι μετοχές των εταιρειών οι οποίες θα επωφεληθούν από την επιστροφή της οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,76% ή 263 μονάδες στις 34.418, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,85% στις 4.321 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,72% στις 14.559 μονάδες.

Η μετοχή της Carnival, Norwegian Cruise και της Royal Caribbean έχασε πάνω από 1%. Η United Airlines και η Delta Air Lines σημείωσαν πτώση 1%. Nordstrom και Home Depot έχασαν 1,5%.

Οι μετοχές των Micron, NVIDIA, Qualcomm, Intel και Applied Materials έχασαν πάνω 2,3%. Σε αρνητικό έδαφος και οι μετοχές των Microsoft, Apple, Facebook και Alphabet. Σε θετικό έδαφος η μετοχή της Amazon, με άνοδο 0,9%.

Διαβάστε περισσότερα

Freedom Pass: Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι νέοι 18-25 ετών – Aναλυτικά η τροπολόγια

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Χρηματιστήριο: Με sell off κάτω από τις 860 μονάδες – Αποτυπώνονται οι ανησυχίες για οικονομία και τουρισμό