Έντονες πιέσεις δέχτηκαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για την επιστροφή των οικονομιών σε πορεία ανάκαμψης λόγω της ανοδικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα, την ώρα που η ΕΚΤ προχωρά στην πρώτη αναθεώρηση της στρατηγικής της μετά από 20 χρόνια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,8%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να υποχωρεί 3,2%, για να ηγηθεί των απωλειών.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,68% στις 7.030 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 1,73% στις 15.420 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 2,01% στις 6.396 μονάδες.

Η μετοχή της Knorr-Bremse σημείωσε άνοδο 7,3% μετά την απόφαση της γερμανικής εταιρείας κατασκευής φρένων, να αφήσει πίσω τις τα σχέδια για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία εταιρεία φωτισμού αυτοκινήτων Hella.

Η Deliveroo αρχικά σημείωσε άνοδο έως και 5% προτού τερματίσει σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας 2,3%. Ισχυρή πτώση για τη μετοχή της TeamViewer η οποία έχασε 14,3%.

Διαβάστε περισσότερα

Πτωχευτικός Νόμος: Ποιες αλλαγές πέρασε η κυβέρνηση – Τι «αντέγραψε» η Ελλάδα από Ισπανία και Ιταλία

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Πώς κέρδισε τον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Προκοπίου