Αγορές

Wall Street: Δυναμική επάνοδος στα κέρδη – Ο τομέας της ενέργειας είχε την τιμητική του

  • newsroom


Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 3,1% και η Microsoft κέρδισε 2,7% - Η έκθεση για την κατάσταση της ανεργίας στην Αμερική, ενίσχυσε τους κλάδους οι οποίοι θα επωφεληθούν περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας

Ισχυρό ανοδικό γύρισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι το νήμα, κατάφεραν να κάνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού κατάφεραν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε ενδοσυνεδριακά να το γυρίσουν και μάλιστα σε επίπεδα θετικού ρεκόρ.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,95% τερματίζοντας στις 3.841 μονάδες, μετά από πτώση της τάξεως του 1% ενδοσυνεδριακά. Ο Dow Jones τερμάτισε με ρεκόρ κατά 572 μονάδες υψηλότερα ή 1,85% στις 31.496 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,55% τερματίζοντας στις 12.920 μονάδες, όταν κατά τη διάρκεια της ημέρα βρέθηκε να χάνει ακόμα και 2,6%.

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 3,1% και η Microsoft κέρδισε 2,7%.

Η έκθεση για την κατάσταση της ανεργίας στην Αμερική, ενίσχυσε τους κλάδους οι οποίοι θα επωφεληθούν περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, δημιουργήθηκαν 379.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα και η ανεργία υποχώρησε στο 6,2% από 6,3%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 210.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία θα παραμείνει αμετάβλητη στο 6,2%.

Παράλληλα, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 5,3% σε ετήσια, στα επίπεδα που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο τομέας της ενέργειας είχε την τιμητική του καθώς αυξήθηκε περισσότερο από 3%, με την μετοχή της Occidental Petroleum να κερδίζει σχεδόν 6%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (+4,3%) και UnitedHealth (+4,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (-0,8%) και Goldman Sachs (-0,7%).

Διαβάστε περισσότερα

Νουριέλ Ρουμπινί: Ο «Dr Doom» προειδοποιεί πως η φρενίτιδα στις αγορές θα τελειώσει με πόνο

Χαλυβουργική – Arcadia: Αντίθετες πορείες – Ποια είναι η οικολογική και ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία των Αγγελόπουλων

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Νέες πληρωμές 122 εκατ. ευρώ

Απόρρητο Απόρρητο