Νέο ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα ο Nasdaq, λαμβάνοντας ώθηση από τα κέρδη που κατέγραψε η μετοχή της Nvidia, καθώς και οι μετοχές άλλων εταιρειών τεχνολογίας. Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με επιφυλακτικές κινήσεις, με τον Dow Jones να ξεπερνάει ενδοσυνεδριακά το προηγούμενο ρεκόρ του, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να το διατηρήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης αν και έφτασε στις 40.077 μονάδες, υποχώρησε 196 μονάδες ή 0,49% στις 39.806 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,09% στις 5.308 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 108 μονάδες ή 0,65% σκαρφαλώνοντας στις 16.794 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες, έχοντας καταφέρει μία μέρα πριν να σπάσει για λίγο το «φράγμα» των 40.000 μονάδων, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά στις 40.051,05 μονάδες, χωρίς ωστόσο να διατηρεί το ρεκόρ του και στο κλείσιμο.

Απώλειες 4,5% σημείωσε η μετοχή της JPMorgan παρασέρνοντας προς τα κάτω τον Dow Jones, μετά τη δήλωση του CEO της, Jamie Dimon, ότι η συνταξιοδότησή του μάλλον θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι δήλωνε στο παρελθόν και πως η διαδοχή του στην τράπεζα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Στον αντίποδα, κέρδη 2,5% κατέγραψε η Nvidia, καθώς πολλές εταιρείες της Wall Street έχουν αυξήσει την τιμή-στόχο της μετοχής της, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη και 30% από τα σημερινά επίπεδά της.

Από τις αρχές του έτους η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται στο +91,5%, ενώ κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει εκτοξευτεί κατά περίπου 203% υψηλότερα. Σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή της, αυτή πλέον ανέρχεται στα 2,3 τρισ. δολάρια, κατέχοντας την τρίτη θέση στον S&P 500 και υποδεικνύοντας ότι τα αποτελέσματα της μπορεί να επηρεάσουν ευρύτερα στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Vincent Heaney της UBS, υπάρχει ακόμη περισσότερος χώρος για να συνεχιστεί το ράλι της αγοράς. «Παρόλο που μια σειρά από οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους εξακολουθεί να υφίσταται, πιστεύουμε ότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των εσόδων, η προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων και η αύξηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό σκηνικό για τις μετοχές για το υπόλοιπο του έτους», έγραψε ο ίδιος σε σημείωμά του τη Δευτέρα.

Εξάλλου, τον στόχο για τον S&P 500 για το 2024 αύξησε η Deutsche Bank, καθώς διαβλέπει βελτίωση του outlook για τα εταιρικά κέρδη. Συγκεκριμένα, η ομάδων των αναλυτών της γερμανικής τράπεζας αύξησε τον στόχο για τον δείκτη στις 5.500 μονάδες, δηλαδή περίπου 4% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής στις 5.303 μονάδες. Πλέον, οι αναλυτές αναμένουν ότι το 2024 τα κέρδη ανά μετοχή στον S&P 500 θα κινηθούν κατά μέσο όρο στα 258 δολάρια, με ετήσια αύξηση 13%.

Διαβάστε ακόμη

Dimon (JPMorgan): «H διαδοχή μου βρίσκεται σε καλό δρόμο»

Lloyd’s Register- Stena Lines: Σχέδιο για τη μετατροπή δύο οχηματαγωγών της Stena Line σε μεθανόλη (pic)

GPT-4o: Τι φέρνει η μετεξέλιξη του ChatGPT – Ποιες είναι οι δυνατότητές του (tweet + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ