Ισχυρές απώλειες δέχτηκαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street, με την επιφυλακτικότητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες, καθώς συνεχίζουν να προβληματίζονται για την κατάσταση στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες.

Σε αυτό το κλίμα, βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,19% ή 384 μονάδες στις 31.861 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρo S&P 500 έχασε 1,1% και διαμορφώθηκε στις 3.916 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq περιορίστηκε 0,74% στις 11.630 μονάδες.

Παρά τη σημερινή πτώση, ο S&P 500 έχει σημειώσει εβδομαδιαία άνοδο 1,4%, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 4,4%. Ωστόσο, η διολίσθηση της Παρασκευής τράβηξε τον Dow Jones σε αρνητικό έδαφος για την εβδομάδα πτώση 0,2%.

Η μετοχή της First Republic έκανε βουτιά 32,94% για να ολοκληρώσει την εβδομάδα με απώλειες 70%. Η χθεσινή δήλωση έντεκα τραπεζών ότι θα την ενισχύσουν με 30 δισ. δολάρια, παρείχε στήριξη στη μετοχή της την Πέμπτη, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και σήμερα, με τα απόνερα να επηρεάζουν και τον δείκτη των περιφερειακών τραπεζών SPDR Regional Banking, ο οποίος έχασε 6,6%, για να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 14%.

Την ίδια στιγμή, στο -7% βρίσκεται και η αμερικανική μετοχή της Credit Suisse, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να ανησυχούν για το μέλλον της εμβληματικής τράπεζας, παρά την ένεση χρηματοδότησης των 50 δισ. φράγκων από την Ελβετική Εθνική Τράπεζα.

Σε πτωτική τροχιά πέρασαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε καρά 18 μονάδες βάσης στο 3,39% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 37 μονάδες βάσης στο 4,82%.

Διαβάστε ακόμα

Οι «γαλάζιες καρδερίνες», ο Βαρουφάκης φουσκώνει, ο Πολάκης κόβει – Πώς η ΔΕΗ μπερδεύεται με τον ΟΤΕ, ο Κόπυ και τα καλώδια

Ολα όσα κάνουν το Petrus ένα εμβληματικό, “διαστημικό” κρασί με “αστρονομική” τιμή

Γουόρεν Μπάφετ: «Πρέπει να είστε άπληστοι όταν οι άλλοι είναι προσεκτικοί» – Επένδυσε $500 εκατ. μέσα στην κρίση